Jeśli to prawda z tym czynnikiem to rzeczywiście "kicha" by była :/
tapicerka drzwi dziwne denerwujące dźwięki
Zwiń
X
-
tapicerka drzwi dziwne denerwujące dźwięki
witam
już od kąd kupiłem tą skodę mam taki problem że jak jadę tym autem to skrzeczą mi lewe drzwi ta tapicerka między blachą a tapicerką skrzypi jak zacznie się tą tapicerka ruszać to wydaje dziwne dźwięki które są irytujące i baardzo denerwujące podczas jazdy jak się tego pozbyć czy na łączeniach drzwi z tapicerką coś trza wymienić czy oblać je olejem lub smarem z góry dzięki a odpowiedź
-
-
Zdejmij boczek, to tylko 7 torxów nr 20 do odkręcenia i 2 krzyżakowe, odpinasz kabelki i linkę od klamki i wszystko masz jak na dłoni...
Wtedy pozostaje zlokalizować co jest luźne i to "coś" poprawiasz, żeby nie latało/obcierało/stukało i składasz w odwrotnej kolejności.
Max godzinka roboty :szeroki_usmiechO2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
-
Buldoggg, skoda nie skoda ale jak chcesz z kimś porozmawiać to radia nie podgłaśniam a ten dźwięk skrzypienia mnie denerwuje. Ci może być luźne wczoraj izolowałem kable w drzwiach bo kiedyś coś tam robiłem i wszystko jest sztywne i zrobione jak należy ten odgłos nie jest związany z lataniem czegoś w środku tylko skrzypienie
Komentarz
-
-
A wcześniej tego nie było :?:
W sensie, przed poprawieniem tej izolacji...O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Komentarz
-
-
Jedynie tylko zlokalizować co to trzeszczy/obciera i poprawić.
Jak ostatnio zmieniałem tapicerkę, to źle poskręcałem i trzeszczała mi tapicerka kierowcy...
Zdjąłem raz jeszcze, zmieniłem ułożenie jednego mocowania i jak ręką odjąłO2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Komentarz
-
-
No właśnie niby tapicera się trzyma ale śrubki się nie dokręcają jak pod większym kątem je wkręce to złapią zaczepów na tyle mocno że jak poruszasz tapicerką to skrzypi na łączeniu między blachą drzwi a tapicerką czy musze wymienić zaczepy i gdzie je znaleźć bo niektóre są pęknięte i śróbki nie trzymają
Komentarz
-
-
No i właśnie w tym sęk :wink:
Te zaczepy są takie sobie, i z czasem gwinty szlag trafia :evil:
Ale pic polega na tym, żeby te zaczepy były prosto przy zakładaniu/skręcaniu, wtedy śrubki trafiają w odpowiednie otworki i po dokręceniu trzymają mocno i ciasno, że nic nie trzeszczy.
Te zaczepy to raczej tylko ASO, bo na http://www.spinkisamochodowe.pl/ nie znalazłemO2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Komentarz
-
-
Pojęcia nie mam, ale pewnie kilka złociszy na pewno, może nawet kilkanaście :roll:O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Komentarz
-
-
O, jak dobrze że jest nasze forum, bo dzięki wam się dowiedziałem że te zaczepy są różne
Może swoje też mam zamienione miejscami :|
W sumie nic nie trzeszczy, ale miejscami słabo się trzyma :lol:
Fakt faktem, że są różne na fotkach ze sklepu skodaauto.com.pl ewidentnie widać różnicę w "konstrukcji" :wink:
marky2552, sprawdź, bo zapewne taka właśnie jest przyczynaO2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Komentarz
-
Komentarz